OVER ONS Hun toekomst, onze passie

MISSIE

Bij Evites Ballet & Dansschool is dansen meer dan dansen alleen.

Het woord dansschool bestaat uit twee delen: dans en school. Dansen is plezier maken, je uitleven, gek doen, mooi bewegen, kortom actief zijn op een creatieve manier. Dat doen we dan ook, maar we willen diegenen die bij ons dansen ook iets leren. Naast het dansen, leren we de kinderen bewust om te gaan met hun lichaam, we leren ze samen te werken op de dansvloer, we leren ze nieuwe technieken.

 

Bij alles wat we bij Evites dansschool doen, combineren we plezier en leren.

 

Onze dansschool werkt samen met ervaren en gediplomeerde dansdocenten, voor wie dansen en het overbrengen van hun kennis, een echte passie is. Ze geven les met een hart voor dans en kinderen, want dansdocent voor kinderen word je echter niet zomaar: dat is een bewuste keuze.

 

Onze dansdocenten tonen betrokkenheid bij de ontwikkeling van elk individueel kind, zowel op artistiek en creatief als persoonlijk en sociaal vlak. Om die ontwikkeling actief te stimuleren, is het belangrijk dat elk kind de nodige aandacht krijgt.  Een positieve en open lessfeer met aandacht en kansen voor ieder individu, daar staat Evites voor.

 

Als we de lessen voorbereiden, bespreken we heel nadrukkelijk waar we in een bepaalde leeftijdscategorie de nadruk op zullen leggen, zodat de dansles meer wordt dat zomaar pasjes en bewegingen instuderen.

 

Bij Evites Ballet & Dansschool zijn we ons voortdurend bewust van het effect dat dansen heeft op de ontwikkeling van het kind. Zo leren onze leerlingen naast het fijn bewegen en plezier maken, een heel individuele wereld kennen waarin beleving, expressie en persoonlijke groei, centraal staan.

 

VISIE

Oprichtster, dansdocente en psychologe, Eva:

Door mijn achtergrond als psychologe, heb ik een uitgebreide kennis vergaard van de psychologische processen en analyses van verschillende dansbewegingen. Daarnaast heb ik als danseres en docente een voorliefde voor dans en beweging en voor het lesgeven. Daar van uitgaand heb ik gezocht naar een manier om deze kennis en passies te integreren en toe te passen.

 

Het idee voor de oprichting van Evites Ballet & Dansschool is, naast mijn persoonlijke interesses, ontstaan vanuit de toenemende hulpvraag omtrent bevordering van de sociaal-emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling  van jonge kinderen en jongeren. Die specifieke ontwikkeling wil ik graag stimuleren met dans aIs middel.  Als begeleider ga ik ervan uit dat, afgezien van het ontwikkelingsniveau van het kind, er voor iedereen, zowel fysiek als mentale, ontwikkelingsmogelijkheden zijn, die binnen de dansles kan worden gestimuleerd. Kinderen hebben in deze tijd vaak een tekort aan de juiste bewegingsvormen, waardoor jonge kinderen kampen met overgewicht en andere problemen. Dit heeft ook vaak een invloed op hun functioneren als volwassenen. Daarom streef ik naar een oplossing voor de langere termijn, namelijk het implementeren van een actieve en gezonde levensstijl met veel beweging en plezier!

Proefles of inschrijven


Ook zo'n zin om te dansen? Schrijf je dan nu in of geef je op voor een vrijblijvende proefles.


Proefles aanvragen (vrijblijvend)Schrijf nu in! (bindend)