Danstherapie

Wat is danstherapie?

 

Binnen danstherapie staat het ‘doen en ervaren’ centraal: daarmee is het zowel een geschikte therapie voor mensen die verbaal en rationeel heel sterk zijn, als voor mensen die gemakkelijker ervaringen opdoen via de non-verbale kant. Het kan ook een goede toevoeging zijn naast de verbale therapieën zoals psychotherapie.

 

Hoe werkt danstherapie?

 

Denk maar aan het ‘jezelf laten horen en zien via beweging en stem, leren door bewegingen ruimte in te nemen, leren bij jezelf (je lichaam) te blijven zonder steeds met de omgeving bezig te zijn’. Omdat er heel direct met het lichaam en de beweging gewerkt wordt, kom je snel in contact met je emoties en leer je deze te uiten en waar nodig te verwerken.

Dit houdt in dat danstherapie confronterend kan zijn maar ook structurerend en ervaringsgericht. De behandeling kan gericht zijn op situaties uit het ‘heden’ en/of uit het ‘verleden’.

 

Voor wie?

 

Danstherapie richt zich op kinderen, jeugd, volwassenen, ouderen, gezinnen, relaties en is uitermate geschikt voor behandeling individueel of in een groep. Dus eigenlijk geschikt voor alle leeftijden.

 

Wat kun je met danstherapie bereiken?

 

Binnen danstherapie leer je zicht te krijgen op je gedrag, je valkuilen, je gevoelens, je lichaam en lichaamssignalen. Je leert hier anders mee om te gaan waardoor het makkelijker wordt om situaties uit het dagelijkse leven aan te gaan. Het kan je tevens helpen om situaties en ervaringen uit het verleden te verwerken en een plek te geven. Het vermindert of heft klachten op, en waar nodig leer je om te gaan met de beperkingen en de mogelijkheden die je hebt.

 

Over de therapeut

 

Eva: Naast mijn dansopleiding ben ik afgestudeerd als Psychologe aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Verder heb ik een aantal jaren gewerkt als trainer, psycholoog en consultant en ben blijven experimenteren met verschillende vormen van dans en beweging (danstherapie, dansimprovisatie, jazz ballet, moderne dans, klassiek ballet, salsa en argentijnse tango). Als aanvulling verdiepte ik mij in de rol van ontspanning en de therapeurische werking van al deze dansvormen en ontspanningsoefeningen (d.m.v. bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen en yoga) op volwassenen en kinderen.

 

Afspraak maken?

 

Stuur dan een email naar kids@evites.nl of bel naar 06 – 47 19 95 64 (Eva)

Een intakegesprek kost 25 euro, daarna wordt er een plan van aanpak gemaakt.