Klassiek Ballet

De lessen klassiek ballet bij Evites Ballet- & Dansschool staan open voor kinderen en jongeren van 6 tot 21 jaar en worden ingedeeld op basis van leeftijd.

De lessen zijn voor een deel gebaseerd op de Vaganova Methode maar worden ook gecombineerd met hedendaagse methodes. Er wordt gewerkt aan de barre (afhankelijk van het niveau), op de vloer (floot-barre), in het midden van de zaal (au-milieu), diagonaal etc. Er wordt ook gewerkt aan choreografieën en natuurlijk doen de klassieke groepen ook mee aan onze voorstellingen.

Deze lessen zijn gericht op het verkrijgen van lichaamscontrole, uitstraling, elegantie en lenigheid. De leerlingen leren er de passen uit het klassieke balletrepertoire en worden ondergedompeld in de wereld van het ballet, dat een onmisbare basis voor andere dansstijlen vormt.

Daarnaast wordt in de cursus Klassiek Ballet veel aandacht besteedt aan houding, souplesse, techniek en muzikaliteit. Deze lessen zijn een goede voorbereiding op een dansopleiding.

De cursus Klassiek Ballet is op te delen in de volgende groepen: Wij kijken echter vaak naar de ervaring van het kind en het niveau dan naar de leeftijd.

 

 

 

  • Preparatory : 6-9 jaar of 6-8 jaar (afhankelijk van de groep) – indicatie 1 a 2 x per week
  • First Phase/Basic: 8-10 jaar of 9-12 (afhankelijk van de groep en het niveau). – min. 2 x p/w
  • Second Phase/Elementary: 10-12 jaar  min. 2 a 3 x p/w afhankelijk van het doel
  • Third Phase/ Intermediate 12-14 jaar 3 x p/w of meer afhankelijk van het doel
  • Fourth Phase/ Advanced from 14-16 jaar 3 x p/w of meer  afhankelijk van het doel
  • Fifth Phase/ Superior 16-18 jaar

 

Omdat een goede basis voor elk kind maatwerk is, biedt Evites een Intensive Programma aan voor kinderen van 6+ jaar.

Dit programma bestaat uit een combinatie van MIX Dans (Jazz, Show, Modern & Basis klassiek) met puur Klassiek Ballet. Hiervoor is een minimum van 2 uur training nodig (idealiter 4 uur per week) om vaardigheden van Klassiek Ballet te kunnen aanleren vanaf 6 jaar. Klik hier voor meer informatie over het Talentenprogramma.

Proefles of inschrijven


Ook zo'n zin om te dansen? Schrijf je dan nu in of geef je op voor een vrijblijvende proefles.


Proefles aanvragen (vrijblijvend)Schrijf nu in! (bindend)