Johanna (dansdocente)

Johanna (dansdocente)

Johanna Jacoba danst al vanaf jonge leeftijd. Vanaf haar 7e jaar heeft ze ook naast haar school intensief meegedaan aan opleidingen van Dansstudio Arabesque welke een vooropleiding verzorgt voor jonge amateur dansers die op professioneel niveau later aan de slag willen.

 

Dit heeft haar gebracht naar verschillende dansopleidingen in België en Nederland. Na de basisschool heeft ze de Kunsthumaniora in Antwerpen gevolgd, in Nederland ook gezien als de Havo voor Dans  & Muziek waarna ze in 2007 aan de Rotterdamse Dansacademie verder is gaan studeren aan de opleiding Uitvoerende Dans.

 

Na deze succesvol te hebben afgerond volgt zij momenteel de opleiding Docent Dans aan de Artesis Hogeschool voor de Kunsten in Antwerpen.

 

Johanna heeft onder meer stage gelopen bij het Cullberg Ballet. Ze heeft op verschillende internationale festivals gedanst als het European Dance Festival in Cyprus, Bienal International de Danca de Curitiba in Brazilië, maar ook voor festivals in de omgeving als Delft Moves en Cadance. Momenteel werkt ze ook samen met choreograaf David Middendorp.

 

Johanna Jacoba heeft naast haar uitgebreide dans carrière ook regelmatig als gastdocent opgetreden.

Bij Evites zal Johanna Jacoba zich ontfermen over de lessen MIX Dans en Klassiek Ballet.

 

 

 

QUALIFICATION: